Atelier for Hope Bijzondere Schilderijen van Fenna Moehn Hummel, Bijbelse Religieuze Schilderijen

Atelier for Hope Counseling/Coaching: Geliefd en Gekend

speciaal voor tienermeiden en vrouwen

 
Eén van de meest belangrijke basisbehoeften van ieder mens is om gezien en gehoord te worden, om je geliefd en gekend te weten. Juist op dit punt zijn zoveel vrouwen en jonge meiden beschadigd. Vanaf het moment dat we op deze wereld ons geluid gaan laten horen zijn er allerlei gebeurtenissen en ervaringen die ons leven vormen. Helaas zijn er behalve positieve dingen die onze ontwikkeling beinvloeden ook veel negatieve ervaringen die in ons brein en onze ziel vasthaken. Er kunnen diverse redenen zijn waarom het in het leven wat minder gemakkelijk kan zijn, waardoor je ineens stil gezet lijkt te worden. Iedere persoon maakt dat mee en iedereen gaat daar verschillend mee om. Meestal komen we daar zelf weer boven op maar soms kan het nodig zijn om daarbij hulp van anderen in te roepen

Persoonlijke counseling - samen stil staan om de weg naar je bestemming te hervinden.


Ik help je graag om de gebeurtenissen en herinneringen die in jouw rugzak zijn terecht gekomen bespreekbaar te maken en een plek te geven door naar je te luisteren. Ook krijg je vanaf onze eerste ontmoeting door praktische tips een handreiking om beter met de dingen om te gaan die jou hinderen in je dagelijkse leven.

Dat kan gaan om:
verwerken van verlies van dierbare personen,
hulp bij onzekerheid of minderwaardigheidgevoelens,
hulp bij angstgevoelens of somberheid,
verwerken van moeilijke dingen die in je leven spelen,
leren om grenzen aan te geven,
zingeving,
een plek geven van ziekte of vragen rondom lijden,
ontvangen van Gods vergeving,
bouwen aan een sterkere identiteit als gelovige
etc.


Samen kijken we welke stappen je zou kunnen nemen om een de rust en vrede in je leven te hervinden, vrede met God, met jezelf en met anderen. 
Het pad dat we daarvoor kiezen is altijd in samenspraak met jou en het kan bijvoorbeeld variëren van wandelgesprekken tot gesprekken en creatief verwerken in het Atelier.

Creativiteit & coaching/counseling


Door de werking van onze hersenen kunnen verschillende creatieve werkvormen helpen om stil te staan en tot rust te komen, om emoties die lang verborgen zijn geweest weer te voelen. Creativiteit kan ook een krachtig middel zijn om je gedachten uit te drukken als je geen woorden kunt vinden of als woorden te pijnlijk zijn. Wanneer dit past bij jou dan kan je gebruik maken van beeldend (ver)werken met je handen door bijv. tekenen, schilderen, fotograferen, boetseren, beeldhouwen etc.


Kennismaking en gesprekken


Een eerste gesprek voor coaching of counseling via Atelier for Hope duurt ca. 45-60 minuten en is kosteloos.  Je kunt telefonisch of via de mail contact opnemen voor meer informatie. Wanneer de gesprekken plaatsvinden op een andere locatie dan in Doetinchem dan kan er een reiskostenvergoeding worden gevraagd. Wanneer na de eerste ontmoeting een vervolgafspraak wordt afgesproken dan wordt er een tarief gerekend van € 45,00 gesprek. Dit is inclusief 21% btw.